Avocado Zobacz większe

Avocado

Nowy produkt

3,99 zł brutto

Cechy produktu

Sprzedawane na sztuki 1

Więcej informacji

 Dojrzałe owoce przechowają się w temperaturze pokojowej ledwie przez 2 dni. Sąsiedztwo owoców i warzyw wytwarzających etylen (jabłko, gruszka, ananas, banany) powoduje szybkie dojrzewanie owocu. Dojrzałe awokado nie powinno leżeć  w ich towarzystwie, ponieważ psuje się.

Po przekrojeniu miąższ awokado skropić sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiał. Zostawić pestkę w niewykorzystanej części owocu (pestka awokado zawiera enzymy hamujące psucie się awokado), owinąć w folię i włożyć w ciemne i chłodne miejsce. Wtedy miąższ nie ciemnieje.

Dojrzałe awokado nie nadaje się do przechowywania w lodówce, zamrażania ani konserwowania. 

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: