Papryka Ramiro ostra (200g) Zobacz większe

Papryka Ramiro ostra (200g)

Nowy produkt

7,99 zł brutto

Cechy produktu

Sprzedawane na sztuki 1

Więcej informacji

Papryka to znakomite źródło witamin (A, B, C, E i P) oraz związków mineralnych. Oprócz tego zawiera karotenoidy, kapsaicynoidy oraz flawonoidy - potężne przeciwnowotworowe związki. Papryka czerwona ma dużą zawartość beta-karotnu, witaminy C oraz rutyny. Odmiana Ramiro to spiczasta, słodka papryka pozbawiona pestek.

Świeża papryka ma gładką lśniącą skórkę, jest mięsista, soczysta i aromatyczna. Ponieważ jest silnie opryskiwana pestycydami, dlatego powinna by przed spożyciem dokładnie myta.

Słodka i ostra papryka jest bardzo wrażliwa na zimno i nie powinna być przechowana w lodówce. W ciemnym, chłodnym miejscu w temperaturze 10°C można przechować paprykę nawet przez miesiąc.

Przykryta wilgotnym kuchennym ręcznikiem jest bardziej trwała. W lodówce jest zbyt zimno dla papryki, w dolnej szufladzie poleży najwyżej przez 5-7 dni, a w pokojowej temperaturze zaczyna więdnąć po 2-3 dniach.

30 innych produktów w tej samej kategorii: